Här i min blogg kan ni få många värdefulla tips om just social medier. Klicka på social medier i kategorin till höger så finns där mer godis. Jag föreläser och håller i workshops till små och stora företag, bla i olika marknadsförings strategier för att tjäna mer pengar och för att stärka sitt varumärke. Hör av er om ni vill ha hjälp med något.

FACEBOOKS DOLDA INKORG KATASTROF FÖR SMÅFÖRETAGARE

Det här är extremt viktigt och framförallt för små och medelstora företag. Det finns en dold inkorg på Facebook ditt du får mail. Denna inkorg är dold för dig så i ditt vanliga och ”normala” användande av Facebook kommer du troligtvis aldrig i kontakt med den. Resultatet blir att du missar väldigt många mail.

Men varför kommer de inte till vanliga inkorgen?
Mail från personer som du inte är vän med på Facebook hamnar här. Detta är Facebook sätt att skydda dig från spam, fejkprofiler och diverse oseriösa förfrågningar av olika slag. Men även om många mail är just detta så finns där även mail som är jätteviktiga för dig. Det kan vara folk som vill nå dig ang ett nytt jobb, en förfrågan till ditt företag, eller andra saker som faktiskt är viktiga. Resultatet blir att du inte får mailet och den som skickat det tror i de flesta fall att du inte bryr dig om att svara, vilket också blir lite knasigt.

Dock slinker vissa mail igenom och då får du en förfrågan om att godta detta meddelande från en okänd person. Detta är också vilseledande för då tror du att du ändå nås av mail från okända men dock är det bara en bråkdel.

Även om man vet om denna dolda inkorg så är det jättesvårt att komma ihåg att kolla den. Jag har missat många jobb förfrågningar här och resultatet är också att många tror att jag inte bryr mig om att svara.

Män kontra kvinnor
Min dolda inkorg innehåller mest jobbförfrågningar från folk som jag inte är vän med på Facebook. När jag kollade min flickväns dolda inkorg var det 70% män som kom med oönskade komplimanger etc. Men där var även jobberbjudanden då min flickvän ibland jobbar extra.

Att tänka på
Ibland addar folk dig som vän och när du väl godkänner vänskapen då kan mailet från denna person visa sig för dig om denne har skickat något.

Uppmaning till små och medelstora företag
Ta som rutin att kolla denna dolda inkorg samt att godkänna samtliga vänförfrågningar för ni har inte råd att missa diverse jobberbjudanden. Skulle det vara oseriösa personer så kan ni bara snabbt blockera personen, då tänker jag främst på kvinnor som är väldigt utsatta för diverse förfrågningar från snuskhumrar.

Så hur kollar man då denna dolda inkorg?

Från mobilen (Iphone 6) enda exemplet jag har tyvärr hoppas det är snarlikt för er andra.

Gå in på Messenger appen, Längst ner i menyn står det inställningar, klicka där.

Klicka sedan på Personer, klicka sedan på meddelandeförfrågningar, sedan klickar ni på den blåa lilla texten längst ner visa filtrerade meddelandeförfrågningar.

Tada!!!!!!!!!!!!! Där var nog en hel del mail och du känner ångesten krypa längs din ryggraden.

Så här kollar du den dolda inkorgen från datorn.

Klicka på meddelanden högst upp till höger. Klicka sedan på meddelandeförfrågningar precis i toppen för meddelandena (se bild nedan markerat med rött)

Klicka sedan på filtrerade förfrågningar, Tadaaaa !!!!!!!

Det mest vanliga uttrycket till att precis fått reda på detta är MEN VA I HELVETE!!!!!!!!!

Besök gärna min sida PhotoMedia där kan ni läsa mer om mina tjänster som fotograf.