OFRIVILLIGA VÄNFÖRFRÅGNINGAR PÅ FACEBOOK

Får du vänförfrågningar och sen undrar vederbörande vem fan är du? Märkligt de har ju addat dig, eller? Ibland så bekräftar någon din vänförfrågan men du har ju inte skickat vänförfrågan till dem, eller?

Detta händer mig titt som tätt och jag vill gärna vara öppen på Facebook för det är många som vill följa mig och självklart ska de få göra det. Men när det går ut automatiska vänförfrågningar från “Facebook” utan att du vet det så kan det skapa lite konflikter och förvirring.

Jag har luskat lite i detta och vad jag kommit fram till är att det handlar om dina appar på Facebook. När du lägger till en app av något slag så tillåter du denna app att göra en massa grejs som vi oftast inte har någon koll på alls. Men jag gick igenom olika teorier på Facebooks helpdesk. Det verkar som om vissa appar skickar ut dessa automatiska vänförfrågningar utan att vi vet om det. Man vet inte vilka appar som gör detta. Förslagen från folk på helpdesk rekommenderar att man tar bort appar som man inte känner till. Vissa har fått bort problemet då men vissa har ej. Vissa tror att detta göras av hemliga appar som inte vi ser, men vad är syftet? Ja det kanske vi aldrig får reda på. Jag har sökt men inte hittat något. Facebook själva svarar inte på frågorna på de helpdesk trådar som jag hittat.

Nu har jag tagit bort de flest appar från min Facebook så jag hoppas att jag slipper detta problemet nu men vi får se, men ni ska vara medvetna om att detta händer hela tiden.

Appar tänker du va? Om du tex loggar in via Facebook på någon hemsida så installeras det oftast en app för detta på din Facebook profil samt om du godkänner detta på övriga ställen. Det är lätt gjort och man kanske inte alltid förstår att man lägger till en app.

Vill du spana in vad du har för appar så klicka på följande länk https://www.facebook.com/settings?tab=applications fungerar inte detta så klicka på hänglåset längst upp till höger på er Facebook. Välj länken visa fler inställningar längst ner i rutan (bara en blå länk ganska otydlig) se sen i listan till höger för applikationer.

Är det någon annan som har fått fram mer info om detta så får ni gärna hör av er så jag kan uppdatera detta inlägg med mer info.

 

ofrivilliga-vanforfragningar-pa-facebook02