Sju Kaninungar ska inte behöva dö så här

Sist jag var själv med barnen blev det kaos och då menar jag kaos (se tidigare inlägg här) Nu var det dags igen. Det är som om nån högre makt valt ut en som jävla spelpjäs för de ska få ha sitt roliga. Där sitter de och super och behöver lite underhållning då ringer dom in mig som en marinettdocka.

Dagen började ganska lugnt så det är ju skittråkigt att skriva om. Låt oss istället hoppa rakt på sak. Jag går ut med ungarna på gården för Caroline skulle bara hämta en sak innan vi skulle köra henne till jobb på Ellinge Slott där hon skulle jobba på ett bröllop.

Några barn grävde i sandlådan och börjar skrika att det är 100 ekorrar i sandlådan. Mina barn springer ditt i hopp om att få se 100 ekorrar. Jag segar efter och misstänker att det är kattbajs de hittat.

Jag tittar ner i gropen och ser kanske inte 100 ekorrar men väl några kaninungar. Sanden var hårt packad efter ungarnas grävande så här behövdes en snabb insats för de fick inte nog inte luft. Jag började gräva försiktigt men snabbt. Jag såg två stycken men förstod att där säkert fanns fler längre ner. Sanden var jättehårt packad och även om man såg deras söta rumpor sticka ut så satt de hårt som fan.

IMG_9694

IMG_9701

Samtidigt kommer Carro ner och säger vi måste åka nu annars kommer hon försent. Där låg jag på knä med en bajsandes kaninunge i min hand och 6 stirrande rumpor kvar i sandlådan. Snabbt fick jag upp ungarna. Eftersom boet var totalförstört hade aldrig kaninmamman kommit tillbaka och ungarna kan inte ligga utspridda i en sandlåda där barn leker. Ligger de kvar och dör sprider de sjukdomar och skit till barnen som leker där.

IMG_9703

IMG_4606

IMG_9704

IMG_9708

IMG_9711

Jag frågar några vuxna omkring mig efter en kartong och lite råd om vem som bryr sig om 7 kaninungar, vem ringer man och finns det någon som bryr sig egentligen? Det var tydligt att ganska snabbt att det här kommer bli mitt problem. Carro springer upp och hämtar en skokartong. Vi lägger dem i skokartongen med lite av boets pälstussar från mamma kanin. Där håller de sig varma tillsammans. Snabbt hem och la kartongen i badkaret så de inte kunde rymma.

Sen körde vi till Eslöv med hjärtat i halsgropen. Jag är så stressad så jag kör fel väg, säger dock inget till Carro för det gör inte situationen bättre precis. Chansar och kör in på en grusväg och hoppas på att komma någerlunda rätt. 1 minut i fyra landar vi och ja kl 4 var målet.

Så nu hem till kaninerna. Eftersom jag körde som en dåre ditt inser jag att min lilla Lowa inte kommer att fixa hemfärden, hon kommer att spy ner hela bilen. Mycket riktigt när jag sitter i telefonen med mitt tolfte samtal till djurgrejs organisationer mitt på motorvägen spyr hon, men storasyster Wilda fem år lyckas fånga spyan i en påse, så duktigt av en femåring. Men spyan efter detta hamnar rakt i knät på Lowa. Jag vägrar stanna på motorvägen, anser det var en risk samt att bilen var tom och det fanns inget papper, extra kläder etc för vi hade stressat iväg. Väl hemma så har stackars Lowa somnat.

IMG_4609

Hem och sanera ungen i badkaret men nä där var upptaget, ut med kaninerna i vardagsrummet. Samtidigt som allt detta händer ringer jag samtal till olika organisationer för att få råd och hjälp om vad jag ska göra med kaninungarna. Djurens vänner visade sig inte alls vara några vänner, så jag ringde djursjukhuset men de hänvisade till gatukontoret i Malmö, Ja skitbra tips en Lördag, din dumme jävel. Jag blir lite nervös för jag tänker hela tiden att jag inte vill behöva ta hand om dessa sju kaninbebisars sista öde och inte framför mina barn, jag kan inte ta hand om dem och jag kan inte ta livet av dem heller, vad fan ska jag göra? Till sist ringer jag djurambulansen för jag har sett på TV att de mer än gärna räddar halva daggmaskar och myror som vält, de kunde inte hjälpa mig men de gav mig nr till till KFV Katastrofhjälp Fåglar och Vilt, och där lossnade det, dom kunde ta emot dem.

IMG_4615

IMG_4610

Får kasta mig framför spisen för att laga mat, hittar inte den jävla ugnsformen, letar överallt, jovisst fan Draculaura från Monster High har den som swimmingpool, att jag inte tänkte på det direkt? Stressad för jag ska lämna kaninerna så fort så möjligt så de inte dör eller nåt. Vi kastar i oss maten och under middagen försöker jag psykologiskt berätta att vi måste lämna kaninerna så de har det bra och jag hoppas att ungarna vill följa med?   Neejj jag vill leka med Skrollan skriker Wilda, Nej jag vill blåsa såpbubblor skriker Lowa.

Kul jag måste iväg och har ingen barnvakt. Ringer svärmor och hon slänger sig på bussen hem till oss. Fort iväg till Skanör där jag skulle möta upp en man som representerar KFV.

IMG_4630

Det visade sig att ungarna var helt ok och KFV kommer ta hand om dem, de kommer växa upp på deras anläggning i skogen och när de är stora nog kommer de släppas ut i det vilda. Jag blev så glad, nu får de växa upp med sina syskon i en trygg miljö. Jag var övertygad om att de bara skulle avliva dem direkt för jag trodde inte folk brydde sig om sådant här allt mindre att det fanns hjälp att få för vilda kaninungar. Detta lär ju inte vara första gången detta händer.

Representanten berättar även att det är olagligt att ta vilda djur och det var ju egentligen vad jag hade gjort. Det är ju ganska logiskt inte fan kan man gå ut och sno en älg om man känner för det, men man tänker inte så om små kaniner. Men självklart var det ju rätt beslut på alla etiska sätt ändå men ändå så är det olagligt, jag inte fan bryr jag mig om det är olagligt. Jag är ganska extrem djurvän så jag hade gått ganska långt för att göra rätt för djuren.

IMG_4639

IMG_4634

Åkte sen hem och vidare sen iväg och hämtade Carro på jobbet i Eslöv hem igen och sen körde jag svärmor hem. Jag var helt slut sen. Jag satte mig framför TVn och var väldigt nöjd med att ha lyckats rädda dessa små liv.

Jag satte sen en liten lapp vid sandlådan där det stod följande.

Hej Kaninmamma jag vill bara berätta för dig att dina små bäbisar mår bra och kommer få växa upp tillsammans i en trygg och härlig miljö ute i skogen och de kommer ha många härliga kompisar att leka med allt från hästar till igelkottar.

PS undvik sandlådor i fortsättningen.

Lite allmän fakta.

Hittar ni skadade vilt eller djur som på något sätt behöver tas omhand så vänd er till KFV Katastrofhjälp Fåglar och Vilt. I mån av plats tar de hand om allt från igelkottar till hästar.

Obs de hämtar oftast inte djuren du måste åka till dem. Mer info hittar ni på deras hemsida.

KFV Skåne Sydväst Skanör
www.kfv-sydvast.se
0705-471700