Webbyrå Malmö

Liten men stark

En liten webbyrå i Malmö för små och medelstora företag. Jag hjälper er med Webbdesign, SEO, Foto, film och sociala medier. Jag kan ge er ett personlig engagemang som få kan. För att du ska förstå vad jag kan hjälpa dig med så ta gärna del av min berättelse nedan.

  • Webbdesign

  • SEO

  • Säkerhet

  • Underhåll

Webbyrå Malmö
Webbyrå Malmö

Webbyrå Malmö

Verkligheten för små företag

Det började med att jag får 10 år sedan fick min hemsida hackad av så kallad Bottar. Dessa kan utföra viktiga uppgifter och bra saker men kan även användas för att hacka, skicka skräppost, och bryta sig in på hemsidor. Eftersom jag inte kunde något om detta tvingades jag anlita en webbyrå i Malmö och betala en för mig stor summa pengar som jag egentligen inte hade. Dom löste problemet men efter en vecka blev jag hackad igen. Webbyrån hade tagit bort de skadliga filerna men inte täppt igen säkerhetshålet, troligtvis visste de inte hur man skulle göra, för man lämnar man väl inte dörren öppen när man vet att inbrottstjuvar är på gång, eller?

Jag förstod att detta inte var hållbart att vara så här sårbar. Hemsidan var mitt ansikte utåt och genom den fick jag in mina uppdrag. Jag kunde ingenting om webbdesign eller hur man säkrar upp en hemsida, men visste att jag behövde ta någon form av kontroll över detta. I flera månader pluggade jag och lärde mig hur man dels gör hemsidor samt säkerheten kring dem. Detta är den största investeringen i tid som jag någonsin gjort och den bästa.

Idag när jag tar över kunders hemsidor så ser jag att de befinner sig i liknande utsatta situationer som jag gjorde, ibland vet dom om det ibland har de ingen aning.

Webbyrå Malmö

Webbyrå Malmö

70 nya kunder på ett dygn

Lars Olofsson är jurist och jobbar med att hjälpa folk som har blivit bedragna på nätet. Han har klienter över hela världen och i skrivande stund så representerar han nästan 4000 klienter. Lars anlitade mig först som fotograf och när han fick veta att jag även kunde webb så tog jag över arbetet med hans hemsidor samt fick i uppdrag att skapa nya. Arbetet är pågående men innefattar bla 6 hemsidor och allt underhåll samt diverse IT lösningar.

Månader av SEO arbete

Ett av de fallen han jobbar med är Omega pro case, ett av världens största bedrägerier. För att offer från hela världen ska hitta Lars måste han synas högt upp på Google på det internationella sökordet Omega pro scam. Efter att ha jobbat med hemsidans SEO i 3 månader lyckades jag få upp sidan på topp 5 på Google. Där har den legat ganska säker i snart 6 månader. Att få behålla sin plats på Google innebär ett ständigt arbete och underhåll. Då ska det nämnas att detta sökordet har över 1,5 miljoner träffar.

Stor mängd kunder via hemsidan

Lars får dagligen mellan 5-10 nya klientförfrågningar via sin hemsida, som mest har han fått 70 på en dag. I det här fallet har jag fått jobba fritt på mitt sätt och det är blivit en stor framgång. Idag levererar jag en helhetslösning till Lars med bla foto, film, webbdesign, SEO, Grafisk design samt diverse IT lösningar.  Jag följer med hans team världen runt på olika uppdrag. En annan sidan jag gjort till Lars är Priostartup

Webbyrå Malmö

Nätmagasinet Vilken Resa

I vår verksamhet som Influencers så vill vi inte vara allt för beroende av sociala medier då det är dumt att lägga alla energi och verksamhet där då vi egentligen inte har så mycket kontroll. Har du 100 000 följare då når du bara max 10% om du är riktigt duktig men det är få som vet om detta.

Ta kontroll

Att istället jobba med plattformar som vi har kontroll över när vi marknadsför kunders tjänster och produkter är en bättre investering. För detta ändamål skapade jag en redaktionell sida med namnet Vilkenresa. Ett livsstils magasin på nätet där du kan läsa om resor, nöjen, mat, dryck och företagande. Just nu håller vi på med att bygga upp en nöjesdel. Här är mitt arbete allt från design, funktioner till SEO. Jag jobbar även som redaktör, skribent, och fotograf. Vill du veta mer om hur vi kan marknadsföra ditt företag eller dina produkter spana in följande sida Influencer

Webbyrå Malmö

Bildoptimering för SEO

Webbyrå Malmö

Webbyrå Malmö

Bildoptimering för SEO

En bild som inte är optimerad för SEO kan göra din hemsida väldigt långsam, detta resulterar i att besökarna lämnar sidan. Som fotograf kan jag på proffsnivå hjälpa dig med att få rätt på dina bilder. Dels kan jag redigera dem på bästa sätt samt jag har tillgång till program som är avsedda just för detta. Bildoptimering är helt avgörande för hur du kommer bli rankad på Google och hur dina besökares upplevelse blir på er sida.

Webbyrå Malmö

Pågående uppdrag

Calle jobbar som handyman i Malmö och just nu så hjälper jag honom med kommande hemsida, logotype, bilder och SEO. Utmaningen med detta projekt blir att få upp Calle på sökresultaten då det endast är stora rikstäckande företag som tar plats på Google i denna bransch. Fotograferingen är precis klar så nu sitter jag och designar hemsidan och lägger en grund för all SEO.

Webbyrå Malmö
Webbyrå Malmö

Webbyrå Malmö

Webbdesign med stil

Att lägg för mycket fokus på en "snygg" hemsida är ett misstag många gör. Fokus ska alltid vara på att göra en sida användarvänlig och bra för Google så att ni får in fler kunder. Det kan vara väldigt svårt att kombinera design med bra SEO. Som fotograf kan jag ta bra bilder och redan när bilderna tas finns det tanke på hur de ska fungera på en hemsida. Detta ger mig en fördel när jag skapar er sida rent design mässigt.